Solskydd för håret

Om du har missat att använda solskydd för håret är du inte ensam. Det är vanligt att det glöms bort, eller att man inte känner till att det finns. Vi blir ju snabbt brända i ansiktet om vi inte använder solskyddsfaktor under sommaren, eller när vi flyger till värmen under vintern. Men håret glömmer vi lätt bort. Att använda solskydd för håret är helt avgörande för att ditt hår inte ska riskera skador när solen ligger på. Tänk på att håret troligen exponeras mest för solen, såvida du inte använder solhatt eller liknande för att skydda huvudet.

Det finns en bra spray som enkelt appliceras genom att spraya håret, så det tar inte lång tid om man har bråttom till stranden. Denna spray lägger sig som en skyddsfilm kring varje hårstrå där du sprayar och avvisar effektivt solstrålarna. Sprayen ger även en viss hjälp mot saltvatten som också kan slita på håret.

Använder man inte solskydd på sitt hår kan det snabbt torkas ut och bli risigt. En klar fördel är att denna spray innehåller återfuktande ämnen som ytterligare hjälper håret mot att torka ut.

21 feb 2017